Den sanna historien om Mario Balotelli

AvHalvar

Den sanna historien om Mario Balotelli

Många ser honom som den kaxige men talangfulle fotbollsspelaren med coola frisyrer. Men efter att ha läst det här kanske du ser den riktiga människan bakom.

Mot alla odds och en tuff barndoms så blev han en superstjärna.

Mario tog sitt efternamn efter sina fosterföräldrar, Balotellis. Han har berättat att hans biologiska föräldrar övergav honom som tvååring.

Det finns många olika berättelser om vad som hänt, Mario har en, hans biologiska föräldrar har en annan och hans adoptivföräldrar en tredje. Kanske ligger sanningen någonstans mitt emellan dessa. Men ett är säkert, Mario har alltid känt sig övergiven av sina biologiska föräldrar från Ghana. Den känslan har aldrig kunnat suddats ut.

Biologiske pappan Mr Barwuah har berättat i intervjuer att Balotelli en gång dök upp hemma hos dem i Brescia i norra Italien med fyra biljetter till en match. Han gav biljetterna till sin bror Enoch. Pappan hade frågat Mario om han kunde få komma till matchen, han ska ha fått svaret “Enoch har biljetterna och han kan göra vad han vill med dem”. Det gjorde Mr Barwuah ledsen för det var den enda match de blivit inbjudna till.

Mr Barwuah menar att adoptionsföräldrarna Balotelli´s har påverkat honom i hur han ser sina biologiska föräldrar.

Vita föräldrar

Adoptivföräldrarna Balotellis är en vit italiensk familj som kunde erbjuda babyn Mario en framtid som Barwuahs inte kunde på grund av fattigdom.

Pappa Barwuah har berättat att de hade bestämt att det troligen var bäst för Mario att de lämnade bort honom till det förmögna paret. Och att allting gick bra och de sågs varje vecka i början. De hade trott att någon gång när deras problem löst sig så skulle Mario kunna komma tillbaka till dem. Hans version är också att varje gång de försökte få Mario tillbaka så lyckades Balotelli´s förlänga foster-skapet.

I början var det planerat till att Mario skulle stanna hos dem ett år men att adoptionstiden förlängdes varje år och att Mario gradvis blev en främling till sina biologiska föräldrar.

“De var rika men vi hade inte råd med advokater som kämpade för oss” ska Mr Barwuah ha sagt.

Men allt det är Barwuahs ord. Det stämmer inte med Mario´s syn på det hela.

Mario Balotelli bestämde sig för att vända ryggen till sitt ghanesiska ursprung. Han tog namnet efter sina adoptivföräldrar och spelade för Italiens Under 21-team.

I en intervju sa en gång hans adoptivmamma “Han föddes och växte upp i Italien men var tvungen att drabbas av förödmjukelser och svårigheter att bli betraktad som utlänning.”

År 2008 blev Balotelli en italiensk medborgare, men hans biologiska föräldrar var inte inbjudna till ceremonin.

Bitterhet

Under 2008 hävdade Balotelli under en tv-intervju att hans födelseföräldrar hade övergivit honom på ett sjukhus. Han sa också att de nu bara var intresserade av hans pengar.

“Om jag inte blev Mario Balotelli skulle Mr och Mrs Barwuah inte ha brydde mig om någonting,” sa han.

Oavsett vart sanningen ligger i Mario Balotellis bakgrund och uppväxt så är det något som påverkat honom starkt.

Om författaren

Halvar administrator