Victor Nilsson Lindelöf

AvHalvar

Victor Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf är fotbollsspelaren från Sverige som tagit Manchester med storm. I sin nuvarande hemstad har han många olika smeknamn på grund av sitt sätt på banan, bland annat The Beast, Iceman samt The Animal.

Han föddes den 17 juli år 1994 och därmed i nuläget 24 år gammal. Victor mäter hela 186 centimeter och spelar försvarsposition på fotbollsplanen. Idag så spelar Victor för klubben Manchester United samt representerar det svenska landslaget. År 2015 var han en av spelarna som vann guldet under U21 – EM. Han har även tidigare utsetts till “Årets back” under Fotbollsgalan, detta var 2016 års upplaga. Det största individuella priset i sverige som fotbollsspelare vann han år 2018. Han fick då ta emot guldbollen.

Karriär

Victor startade sin fotbollskarriär i födelseorten Västerås. I Västerås stannade fotbollsspelaren fram tills år 2011. I A-laget i Västerås hann Lindelöf med att spela 2 år, under den tiden så var han en bidragande faktor i Västerås uppflyttning till Superettan, vilket är den liga som hamnar efter den allra högsta i Sverige. Det var i december månad under år 2011 som den då 17-årige Victor skrev under på ett femårigt kontrakt med klubben Benfica, i Portugal. Lindelöf flyttade sommaren 2012 och startade sin karriär i Portugal. Året 2015 så skrev han ytterligare ett kontrakt med Benfica, men denna gången för A-lagstruppen. Detta kontrakt var giltigt till och med år 2020. Under 2016 så slog han igenom med Benfica i Champions League. Detta ledde fram till att bli värvad av storklubben Manchester United i juni månad under år 2017. Han skrev under på ett fyraårskontrakt med klubben samt med möjlighet till ett år ytterligare efter det. Övergångssumman från Benfica till Manchester United offentliggjordes alltid men källor säger att summan kan ha hamnat på hela 31 miljoner pund. Denna summan skulle göra Victor till den dyraste av klubbens försvarare.Som tidigare nämnt så vann Victor EM med U21-truppen under år 2015. Han var en mycket betydande faktor i vinsten av finalmatchen då det var han som satte den sista och avgörande i straffen i straffläggning rysaren. Slutresultatet för matchen blev 4-3 till Sverige mot Portugal.

Victor Nilsson Lindelöf U21

Det var under året 2016 som Victor för första gången representerade sitt hemland med seniorerna. Samma år representerade han Sverige i seniorernas fotbolls EM. År 2018 var det sedan dags för honom att spela VM i den blågula tröjan. Han var en av de två mittbackarna som spelade som ordinarie i Sveriges startelva.

Privatliv

Maja Nilsson Lindelöf

Victor är sedan maj 2018 gift med sin fru, Maja Nilsson Lindelöf. Paret blev sedan under sin smekmånad gravida. Deras bebis var beräknad att komma i april men efter komplikationer som innebar att bebisen inte växte ordentligt längre i magen, blev Maja igångsatt i slutet av mars 2019. Paret välkomnade då sin son, Ted Louie Nilsson Lindelöf till världen. Victor bor just nu i Manchester majoriteten av året på grund av Victors karriär i laget Manchester United. Paret äger även två fastigheter i Sverige. En lägenhet i Västerås som är både Victors och Majas hemstad. Sedan 2018 äger de även en lägenhet i Stockholm City. Victors privatliv har varit ganska öppet eftersom hans fru arbetar som influencer och delar med sig om vad som pågår i hennes liv.

Om författaren

Halvar administrator